kids, style

hoe gaat het slapen?

2018-03-21_0001.jpg

het slapen. jullie weten vast wel dat wij nooit beste slapers hebben gehad [en als je het niet weet, dan volg je me of nog niet zo lang of kijk je mn stories/posts niet, want ik heb geklaagd voor leven!]. sinds twee maanden slapen george en james samen in een groot bed in plaats van in kleine ledikantjes [lees bij ons in bed]. en ik krijg regelmatig de vraag, hoe gaat het slapen nu?

voordat ze over gingen in dit grote bed sliepen ze bij ons in bed, en begrijp me niet verkeerd, i LOVE co sleeping maar met twee of drie kids wordt dat toch wel wat gortig. je wordt dan sneller wakker van elkaar want er is nou eenmaal heel weinig ruimte. om het nog maar niet te hebben over de alone time met le husband. we hebben ze destijds bij ons in bed genomen omdat ze een triljoen keer wakker werden ‘s nachts en om 4:30 hoopten dat het dag was. bij ons in bed sliepen ze wel tot 5:30/6:00, moederlijke warmte is alles. anyways, we grepen deze kans aan om ze gelijk goed aan te pakken en in hun eigen bed, de hele nacht, te laten slapen. ik had wel een beetje het idee hoe dat te doen maar had wel bevestiging nodig en schakelde een slaapcoach in [hier volgt dus een kleine review; fantastisch mens, kordate aanpak, als je niet van laten huilen houdt vooral niet mee in zee gaan, maar voor onze jongens was ze perfect en niet duur; just google: Aisha Scheuer. end of commercial break. non spon, maar ik weet dat ik anders 5432802 mailtjes krijg ;-)].

ritme, duidelijkheid, heel streng zijn, en ik denk stiekem ook elkaars warmte heeft doen helpen dat ze nu de nachten vrijwel altijd doorslapen. het zijn nog steeds weleens ondeugende aapjes en staan ineens onder of bovenaan de trap, maar als ze slapen, slapen ze. door de nacht. soms zelfs nachten dat ik er geen één keer uit hoeft!!! heaven. de dag begint bij ons wel vroeg, ze zijn altijd wel wakker tussen 5:30 en als we geluk hebben iets meer richting 6:30. maar ik ben blij. heel blij.

voel ik me uitgerust? nee. 

ik vind slaap niet heilig. ik voel me nog helemaal niet uitgerust. ik denk niet dat slaap de holy grail is. ik haal meer energie uit dingen doen die ik leuk vindt [met of zonder kids]. dus we blijven vooral leuke dingen doen, want daar word ik een energieke en gezellige moeder van.

nog wat foto’s hieronder van de slaapkamer van george en james. voor de hele make over klik hier.

de mooie items op het bed komen vrijwel allemaal van hobuko. daar ben ik heel erg blij mee en bij deze een shoptip! niet duur en je support er small mombusiness mee als je het koopt. schrik niet als je op de website komt want die is pools maar kun je gewoon vertalen met google en je kunt betalen met creditcard, ik zeg doen!

2018-03-21_0003.jpg
2018-03-21_0005.jpg
2018-03-21_0004.jpg

Leave a Reply