style

stayokay in dordrecht + tips!

2018-09-24_0064.jpg

vorige week sliep ik met Lotte twee nachtjes in dit super toffe Stayokay Hostel in Dordrecht. het is gelegen middenin de Biesbosch en omgeven door groen. precies even het rustmoment wat ik nodig had. lekker meidendingen doen, chillen en vooral veel taartjes eten.

afgelopen jaar is het hostel verbouwd tot een hippe hangout. met een heerlijk terras in de zon en een tof gestylede ‘binnen-chill-plek’. de dag dat we aankwamen zijn we eerst in Villa Augustus gaan eten en daarna hebben we mega chill serie gekeken op onze hotelkamer. op maandag hebben we ‘s ochtends eerst binnen gezeten [lees: wat werk, ordening en het boek van Jamie Li lezen] en ‘s middags hebben we een kano gehuurd. je kunt een kano bij het hostel zelf huren en daar meteen opstappen. we hebben twee uur door de Biesbosch gepeddeld en zijn twee bootjes tegengekomen. RUST. voor als je er ooit bent: neem vooral de smalle beekjes en slootjes. super tof, mooie lichtval en nog het meest authentiek. – oh ik vergeet nog het ontbijt. super heerlijk en vers, fijne boterhammen, yoghurt, fruit, beleg, alles.

op dinsdag zijn we Dordrecht in geweest. taart gegeten bij Coffeelicious en Kind Zo Blij leeggekocht. toen snel weer terug naar de kinderen, want ik begon ze toch wel te missen na twee nachtjes ;-).

ik wil vooral de prijs-kwaliteitverhouding nog even aantippen. check vooral even de website, want prijzen variëren natuurlijk per deel van het seizoen. TOTALLY WORTH IT.

via Instagram vroeg ik jullie om Dordt tips, die heb ik onderaan de blogpost nog even op een rijtje gezet. let me know als je hier ooit naar toe gaat, lijkt me heel leuk!

2018-09-24_0065.jpg
2018-09-24_0066.jpg
2018-09-24_0067.jpg

ik denk in de winter ook heel fijn vertoeven met deze haard en de grote ramen waar een winterzonnetje doorheen kan schijnen. 

2018-09-24_0068.jpg

op deze middelste foto zie je Lotte bij een van de wikkelhouses die ze op hun terrein hebben staan. de huisjes zijn geschikt voor vier personen en gemaakt van gerecycled karton. Heel geschikt met kinderen ook, omgeven met groen, ruimte om te rennen en een speeltuin bij het hostel. meer info over de wikkelhouses.

tips voor Dordrecht die ik kreeg van jullie op Instagram:

shopping
bluebirds in the backyard
kindzoblij
juffrouwpollewop
no 28
twostories
andere tijden
rockin items
stoersnoer

eten
nobelsbrood
coffeelicious
smooth
suco
kothinsky
no 38 bakery
herberg kop van ’t land
brut
restaurant Post
DOK
Zusjes
City Bakery
het magazijn
de witte haan
otto e mezzo
finns
jaap
delicees
villa augustus!!!

cultuur
grote kerk
onderwijsmuseum
dordts museum
simon van gijn / huis van gijn met binnentuin
fluisterboot door hart van dordt
ibarones houten boten @imbarcazione_barone [op instagram]
fluisterboot biesbosch

 

wij zijn uitgenodigd om in het Stayokay Hostel te komen slapen in ruil voor een blogpost met foto’s. alles wat ik heb geschreven is mijn eigen mening en enthousiasme.

 

Leave a Reply